رازهای ساده برای داشتن یک خانواده‌ی خوشبخت
نوشته شده توسط : nahal
 
 

رازهای ساده برای داشتن یک خانواده‌ی خوشبخت

خانواده، سرچشمه‌ی خوشبختی‌ست، از این جهت که افراد آن همدیگر را دوست‌دارند، منافع مشترکی دارند و با هم یکدل و یکرنگ هستند

زیر چتر خوشبختی 
«ژرمی تایلر» می‌گوید: «گرفتار دزدان شدم، هرچه داشتم به تاراج بردند. فقط آفتاب، ماه، آتش، آب و خاک  را با زنی که مرا دوست دارد و آشنایانی که از صحبت‌شان لذت می‌برم، برایم باقی‌گذاشتند؛ در این‌صورت، من همه‌چیز دارم و دزدان نتوانستند در بنیان خوشبختی و سعادتم رخنه‌کنند.»
 

رازهای ساده‌ی خانواده‌های خوشبخت:

- برای زندگی خود، محله‌ی مناسبی انتخاب کنید:

گذشته از این حقیقت که محل زندگی خود را با توجه به بودجه و امکانات‌مان انتخاب می‌کنیم، اما همین انتخاب که گاهی محدود هم هست، باید با تفکر صورت‌گیرد. سؤال اصلی این است که همسایه‌های شما چه کسانی هستند؟ آیا در این محل، تعداد بچه‌ها زیاد است؟ آیا فرزندان شما می‌توانند به‌راحتی در خارج از خانه رفت‌وآمد و بازی کنند؟ آیا در این محل، مدرسه‌ی خوب، کتابخانه و خدمات مشابه وجود دارد؟ به‌خاطر داشته باشید افرادی که از محل زندگی خود راضی هستند، 25درصد بیش از دیگران از زندگی خانوادگی‌شان رضایت دارند.

- با فرزندان خود صحبت کنید:
اگر با فرزندان خود ارتباط برقرار نکنید، احتمال این‌که آنان با بدبینی و احساس ناامنی رشد کنند، بسیار زیاد خواهد بود. هنگامی‌که کودکان، غمگین و گوشه‌گیر به‌نظر می‌آیند، این وظیفه‌ی شماست که گفت‌وگو را آغاز کنید و به بهترین نحو، دلیل ناراحتی آنان را بپرسید چراکه فرزندان به توجه واقعی شما نیاز دارند و باید آن را حس کنند.
 
- افکار و خاطرات روزانه‌ی خود را بنویسید:
تحقیقات و آمار نشان‌می‌دهد والدینی که یک دفتر روزانه دارند، زندگی خانوادگی شادتری دارند. ثبت احساسات و افکارتان درباره‌ی جهان اطراف، امیدها و رؤیاها یا هرچیز دیگری که در ذهن دارید، علاوه‌بر ثبت خاطرات، یک فضای خصوصی و آرام‌بخش نیز برای‌تان فراهم می‌نماید.
 
- کارهای منزل را با همدیگر انجام دهید:
شاید تصور می‌کنید که انجام کارهای منزل به‌تنهایی ساده‌تر باشد اما زمانی‌که کارها بین زن و مرد و فرزندان تقسیم شود، همبستگی و احترام بیش‌تری را به‌دنبال خواهد داشت. زمانی‌که کارهای خانه به‌طور عادلانه تقسیم شود، خوشبختی خانواده افزایش می‌یابد.
 
- با خانواده‌ی همسرتان مهربان باشید:
داشتن رابطه‌ی خوب با والدین همسر، نه‌تنها موجب می‌شود که همه روزگار بهتری در کنار هم داشته باشند، بلکه شناخت بهتری از شریک زندگی‌تان نیز به شما خواهد داد.
 
- درباره‌ی تاریخ خانواده‌ی خود صحبت کنید:
شنیدن خاطرات و داستان‌هایی از نسل‌های گذشته، موجب استحکام بنای خانواده و قدرت‌بخشیدن به ریشه‌های خانوادگی در ذهن کودکان خواهدشد؛ دانستن این‌که چه کسی هستیم و از کجا آمده‌ایم، همواره جالب و در بسیاری مواقع، افتخار‌آمیز است.
 
- به خود اعتقاد داشته باشید:
والدین خوب، کسانی هستند که در زندگی فرزندان خود حضور دارند و عشق بی‌قید و شرط خود را به آنان عرضه می‌کنند؛ آنان را درک‌کرده و در مشکلات، یاری‌شان می‌کنند. پس بهترین پدر و مادر ممکن باشید و از آن‌چه انجام می‌دهید، شاد باشید.
 
- فرزندان‌تان را نازپرورده بار نیاورید:
کودکانی که توسط والدین بیش از حد حمایت‌گر بار‌می‌آیند، به‌سختی می‌توانند در خارج از محیط خانواده موفق باشند. سپر بلای فرزندان خود نشوید، بلکه مشکلات را برای‌شان توضیح دهید. اجازه دهید فرزندان، فرصت کافی برای محاسبه‌ی خطرات بی‌فکری، بی‌دقتی و اندوختن تجربه از اشتباهات را داشته باشند و به آنان بیاموزید که مسائل ناگوار، همیشه وجود دارند اما شما همیشه سعی خواهید کرد که برای رفع مشکلات، آنان را یاری دهید.
 
- با همسر و فرزندان‌تان مانند دوستان خود رفتار کنید:
با خانواده‌ی خود همان‌طور رفتار کنید که با دوستان نزدیک‌تان رفتار می‌کنید؛ برای‌شان وقت بگذارید، به درددل‌شان گوش‌دهید و گاهی با آنان به گردش‌، خرید یا رستوران بروید.
 
- اعصاب خود را کنترل کنید:
اعضای برخی خانواده‌ها عادت‌دارند در زمان بحث، فریاد بکشند؛ چنین رفتاری نه‌تنها برای کودکان، بسیار مخرب است بلکه هیچ مشکلی را هم حل نمی‌کند. زمانی‌که از شدت عصبانیت نمی‌توانید درست فکر کنید، خود را از بحث بیرون بکشید.
 
- مراسم خانوادگی خاصی ترتیب دهید:
مراسم خانوادگی شما می‌تواند یک گردهمایی سالیانه یا یک گردش هفتگی باشد؛ مهم این است که چنین برنامه‌هایی در تقویت و همبستگی خانوادگی، تأثیر فراوانی دارند.
 
- وقت‌شناس باشید:
وقتی در زمانی‌که تعیین می‌کنید حاضر باشید، نه‌تنها حس احترام دیگران را برمی‌انگیزید، بلکه به فرزندان و همسر خود نیز نشان‌می‌دهید که چقدر برای‌شان ارزش قائل هستید.
 
- با بزرگ‌ترها معاشرت کنید:
با خواهر و برادر، بزرگ‌ترهای فامیل و دوستان نزدیک خود معاشرت کنید. حضور این افراد می‌تواند در ایجاد الگوهای مناسب در فرزندان‌تان، بسیار مؤثر باشد. تحقیقات نشان‌داده کودکانی که با دوستان یا اعضای بزرگ‌تر خانواده معاشرت می‌کنند، شادتر هستند.
 
- به آنان بگویید که دوست‌شان دارید:
اگر علاقه‌ی شما به همسر و فرزندان‌تان، واضح باشد، به‌طور آنان نیازمند شنیدن‌اش خواهند بود؛ پس از یادآوری عشق خود به عزیزان‌تان غافل نشوید.




:: بازدید از این مطلب : 1326
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : 24 مرداد 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: